Αρχαιολογία, ΑΙΓΑΙΟ Γ΄ (2006)
[Οπτικοακουστικό υλικό]

Τίτλος
Αρχαιολογία, ΑΙΓΑΙΟ Γ΄ (2006)
Υπότιτλος
Ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο
Είδος
Audio / Ακουστικό
Χαρακτηρισμός
Χαρακτηρισμός
Ραδιοφωνική εκπομπή.
©:
ΜΚ
Χρόνος εγγραφής
23/6/2006
Γλώσσες
Ελληνικά
Διάρκεια
56΄00΄΄
Θέμα / Σύνοψη / Τόποι
Με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού τόμου: Ανδρέας Βλαχόπουλος (επιστ. επιμέλεια) «Αρχαιολογία – Νησιά του Αιγαίου», στη σειρά «Αρχαιολογία» τόμος 1 (εκδόσεις Μέλισσα, Αθήνα 2006), οι τρεις κύριοι παράγοντες της έκδοσης παρουσιάζουν τα επιτεύγματα της αρχαιολογικής δραστηριότητας στο Αιγαίο από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, με έμφαση στις σημαντικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει τα είκοσι τελευταία χρόνια.
Το βάρος της ραδιοφωνικής πλοήγησης ανέλαβε ο σοφός αρχαιολόγος Χρίστος Ντούμας, ο οποίος επισκοπεί και ανασυνθέτει για τους ακροατές τον πολιτισμό του αιγαιακού χώρο από την Προϊστορική εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα, ταξιδεύοντας στα νησιωτικά συγκροτήματα και χωριστά σε πολλά από τα νησιά, τα νησόπουλα, ακόμα και στα ερημονήσια, του Αρχιπελάγους.
Η συζήτηση ήταν τόσο ενδιαφέρουσα, και ο λόγος του Ντούμα τόσο διαφωτιστικός κι ελκυστικός, ώστε χρειάστηκαν τρεις ωριαίες εκπομπές –και πάλι δεν έφτασαν– για να καλυφθεί το περιεχόμενο του βιβλίου, στο οποίο συμβάλλουν με άρθρα τους σαράντα έξι επιστήμονες. >>>>> Ακούστε και Αρχαιολογία, ΑΙΓΑΙΟ Α΄ και Β΄ (2006)
Παραγωγός / Παραγωγή
Μαριάννα Κορομηλά
Μουσική επιλογή
Μ. Κορομηλά (επιλογή)
Ομιλητής
Μαριάννα Κορομηλά
Άλλοι συντελεστές
Όλγα Μπενέα, τεχνικός ηχοληψίας
Συνέντευξη με
Στις τρεις εκπομπές με το ίδιο θέμα συμμετέχουν: ο Χρίστος Ντούμας, καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980-2000) και διευθυντής των ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Θήρας (1975-2006), ο Ανδρέας Βλαχόπουλος, δόκτωρ Αρχαιολογίας, συνεργάτης του Χρίστου Ντούμα, ο οποίος συμμετείχε στις ανασκαφές στο Ακρωτήρι, και η Άννη Ραγιά, από τις εκδόσεις Μέλισσα.
Λέξεις - Κλειδιά
Αιγαίο.
Αιγαίο, φυσικό περιβάλλον.
Ανασκαφές.
Αρχαιολογία.
Εικοστός αιώνας.
Ελληνική Αρχαιότητα.
Ελληνικός πολιτισμός.
Ιερό / Ιερά.
Κυκλαδικός πολιτισμός.
Μεταφορές.
Ναυτόκοσμος.
Ντούμας Χρίστος, αρχαιολόγος.
Προϊστορική εποχή.
Προϊστορικός οικισμός.