Έξοδος Β΄ (ΚΜΣ, 1982)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Έξοδος Β΄ (ΚΜΣ, 1982)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Βιβλίο

Η Έξοδος. Μαρτυρίες από τις επαρχίες της Κεντρικής και Νότιας Μικρασίας, Γιάννης Μουρέλος (επιμ.), τ. Β΄ σειρά Έξοδος (Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, Αθήνα 1982)

Συλλογικό έργο
Ναι
Στοιχεία

Ο δεύτερος τόμος της Εξόδου συγκεντρώνει μαρτυρίες των Ρωμιών προσφύγων (του 1923-24) της κεντρικής και νότιας Μικρασίας. Με επίκεντρο την Καππαδοκία, όπου ζούσε ο σημαντικότερος ποσοτικά και πολιτισμικά χριστιανορθόδοξος πληθυσμός της μικρασιατικής ενδοχώρας, οι μαρτυρίες καλύπτουν και τις γειτονικές επαρχίες της Λυκαονίας (κέντρο το Ικόνιο), της Γαλατίας (κέντρο η Άγκυρα), της Φρυγίας (κέντρα το Εσκίσεχιρ, η Κιουτάχεια, το Ουσάκ, το Αφιόν και το Ντενιζλί), της Πισιδίας (κέντρα η Σπάρτα και το Εγιρντίρ), της Λυκίας (κέντρα η Μάκρη, το Λιβίσι και η Αντίφελλος), της Παμφυλίας (κέντρο η λιμανούπολη Αττάλεια) και της Κιλικίας (κέντρα τα Άδανα, η Ταρσός, η Σελεύκεια).

Περιεχόμενα: Πρόλογος σσ. κγ΄-μ. Κεφ. Πρώτο: Καππαδοκία σσ. 3-343. Κεφ. Δεύτερο: Λυκαονία σσ. 345-372. Κεφ. Τρίτο: Γαλατία σσ. 373-392. Κεφ. Τέταρτο: Φρυγία σσ. 393-425. Κεφ. Πέμπτο: Πισιδία σσ. 427-474. Κεφ. Έκτο: Λυκία σσ. 475-504. Κεφ. Έβδομο: Παμφυλία σσ. 505-513. Κεφ. Όγδοο: Κιλικία σσ. 515-537. Κατάσταση καταγραφέων σ. 539. Σύνολο σελ. α΄-μ΄, 1-544 και ένθετος χάρτης στο τέλος του βιβλίου.

Βλέπε και Χάρτες κλπ στο Συνοδευτικό υλικό
Λέξεις - κλειδιά
Άγκυρα, Νομός Αγκύρας.
Ανατολική Μεσόγειος.
Ανταλλάξιμοι.
Αρχεία.
Αττική.
Γυναίκες.
Εικοστός αιώνας.
Θεσσαλονίκη.
Ικόνιο / Konya.
Καισάρεια / Kayseri.
Καππαδοκία.
Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.
Κιλικία.
Λυκαονία, Ασιατική Τουρκία.
Λυκία.
Μικρά Ασία.
Νίγδη / Niğde.
Παμφυλία, ΝΔ Τουρκία.
Πειραιάς.
Πισιδία, Ασιατική Τουρκία.
Πρόσφυγες.
Προσφυγικός καταυλισμός.
Ταρσός.
Τουρκόφωνοι Ρωμιοί.
Φρυγία.