Συνοδευτικό Υλικό

Ο θησαυρός του ΑΠΑΝ είναι όλα αυτά που συνοδεύουν την κάθε Ταυτότητα: Φωτογραφικό υλικό, Χάρτες, Κείμενα, Σημειώσεις Πανοράματος, Οπτικοακουστικό υλικό, Εικονογραφικό υλικό, Βιογραφίες, Βιβλιογραφία. Αυτά ψηφιοποιήθηκαν και τεκμηριώθηκαν με σχολαστικότητα, απέκτησαν τη δική τους Ταυτότητα, μία ξεχωριστή για κάθε φωτογραφία ή κάθε χάρτη κλπ, ενώ για το κάθε βιβλίο θα βρείτε αναλυτικά στοιχεία και ενυπόγραφα σχόλια.

Η ιδιαιτερότητα του Συνοδευτικού Υλικού είναι η δυνατότητα των πολλαπλών συνδέσεων. Ένας Χάρτης του αρχαίου ελληνικού Αποικισμού, για παράδειγμα, μπορεί να συνδεθεί και με τον Τόπο: Σικελία, και με τον Τόπο: Χαλκιδική, και με τη Γεωφυσική Οντότητα Θάλασσα: Προποντίδα, Αζοφική κλπ, και με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου, και με διάφορες φωτογραφίες. Και η Βιογραφία ενός Πατριάρχη μπορεί να συνδεθεί και με τον Τόπο της γενέτειράς του και με την Οντότητα Χριστιανορθόδοξα Μνημεία: με όσους ναούς οικοδόμησε ή ανακαίνισε και τη Βιβλιογραφία και με το Πατριαρχικό Κοιμητήριο στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) αν βρίσκεται εκεί ο τάφος του.
Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιογραφία, αλλά εδώ, στο κάθε βιβλίο που συνδέεται με κάποιο θέμα έχουμε φροντίσει να προσθέσουμε τα κεφάλαια ή τις σελίδες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα. Για αυτό, μην παραλείπετε να αναζητάτε σε κάθε Ταυτότητα το Συνοδευτικό Υλικό.
Τίποτα δεν είναι πλήρες προς το παρόν. Η καταγραφή συνεχίζεται και το Αρχείο μας εμπλουτίζεται καθημερινά.

 

Ρώμη. Τοιχογραφία από τον Οίκο της Λίβυας, συζύγου του Οκταβιανού Αυγούστου. Η φωτογραφία μπορεί να συνδεθεί και με το σχετικό βιβλίο και με τοιχογραφίες από σπίτια στην Πομπηία, αλλά και με ένα κείμενο για την αρχαία ζωγραφική και, φυσικά, με το ιστορικό κέντρο της Ρώμης.


Από εδώ μπορείτε να πλοηγηθείτε κατευθείαν στο Συνοδευτικό Υλικό του Αρχείου μας.
Επιλέγοντας μία από τις κατηγορίες στον κατάλογο αριστερά, θα εμφανιστεί με αλφαβητική σειρά το υλικό που υπάρχει για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Στη συνέχεια έχετε δύο επιλογές:
Α. Να μεταβείτε σε κάποιο από τα αποτελέσματα που εμφανίζεται στη σελίδα της κάθε κατηγορίας.
Β. Να πραγματοποιήσετε αναζήτηση εντός της κάθε κατηγορίας, επιλέγοντας το «Εμφάνιση Φίλτρων».
Εμείς σας προτείνουμε να ακολουθείτε μία λογικότερη σειρά: να βλέπετε το Υλικό μέσα από τις Ταυτότητες κάθε Τόπου ή κάποιας άλλης Οντότητας. Εκτός εάν ψάχνετε κάτι πολύ συγκεκριμένο, οπότε δοκιμάστε τη Σύνθετη Αναζήτηση που λειτουργεί με εξαιρετικό τρόπο. Κι αφού πήραμε ως παράδειγμα τη ζωγραφική του 1ου μ.Χ. αιώνα, ας απολαύσουμε κι αυτή την πομπηιανή τοιχογραφία.