Σύνθετη Αναζήτηση

Η Σύνθετη Αναζήτηση παρέχεται χωριστά για τα Θέματα (Τόποι, Αρχαιολογικοί χώροι / Μνημεία, Αντικείμενα / Έργα τέχνης, Οχυρωματικά έργα κλπ), το Συνοδευτικό Υλικό (Βιβλιογραφία, Βιογραφίες, Φωτογραφίες, Χάρτες κλπ) και τις Γεωφυσικές Οντότητες (Βουνά, Ποτάμια κλπ).
Όταν επιλέξει ο χρήστης μία από τις τρεις κατηγορίες, θα εμφανιστούν στο δεξί μέρος της σελίδας οι τίτλοι των θεμάτων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Για παράδειγμα: αν επιλέξετε τις Γεωφυσικές Οντότητες θα εμφανιστούν τα πέντε είδη που υπάγονται εδώ, Βουνά, Εκτάσεις Γης, Θάλασσες κλπ.
Επόμενο βήμα. Πατώντας στο είδος που σας ενδιαφέρει, πχ Θάλασσες, θα εμφανιστεί ένας μακρύς κατάλογος με όλα τα διαθέσιμα κριτήρια που αφορούν στο θέμα. Ένα και μόνο από αυτά τα κριτήρια που θα τσεκάρετε ή θα συμπληρώσετε και θα πατήσετε «Αναζήτηση» αρκεί για να δείτε τον πλήρη κατάλογο όλων των ταυτοτήτων που έχουμε καταχωρίσει σε αυτό το θέμα.

Παράδειγμα: Στα Θέματα έχετε επιλέξει τα Χριστιανορθόδοξα Μνημεία. Θα εμφανιστούν πάνω από 20 κριτήρια με τα οποία μπορείτε να φτάσετε σε αυτό που σας ενδιαφέρει. Αν θέλετε να δείτε ποιοι ναοί γιορτάζουν του Αγίου Δημητρίου θα πάτε στις Εορτές. Μπορείτε να βάλετε ή την Κοινή Ονομασία της γιορτής: Αγίου Δημητρίου ή μόνο τον μήνα και την ημέρα της εορτής. Συμπληρώνοντας τον Μήνα: 10 και την Ημέρα: 26 θα εμφανιστούν τα εκκλησιαστικά συγκροτήματα, οι ναοί, τα αγιάσματα και τα μοναστήρια που γιορτάζουν στις 26 Οκτωβρίου. Από εκεί, πατώντας στον τίτλο, πάτε κατευθείαν στην ταυτότητα του μνημείου. Βεβαίως, το απλούστερο κριτήριο είναι ο Τόπος, αλλά όσο περισσότερο εξειδικεύεται το κριτήριο τόσο περιορίζετε τις επιλογές σε αυτό που αναζητάτε.