Από την αρχαία Έφεσο προς την κοιλάδα στα ΒΑ, τα ενδότερα και το γεροχτισμένο κάστρο που εποπτεύει την περιοχή (Δεκ. 2000)
[Φωτογραφικό υλικό]

TSMY_SE_KA_005a.jpg
Τίτλος
Από την αρχαία Έφεσο προς την κοιλάδα στα ΒΑ, τα ενδότερα και το γεροχτισμένο κάστρο που εποπτεύει την περιοχή (Δεκ. 2000)
Περιγραφή
Ευρύτερη περιοχή Εφέσου: Κάστρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Αγιασολούκ / Ayasuluk στην κωμόπολη Selçuk) φωτ 05α. Το λοφώδες τοπίο και ο τόπος με τα εκατοντάδες κατάλοιπα των επάλληλων πολιτισμών. Σε πρώτο πλάνο: η εύφορη κοιλάδας της Εφέσου με τα οπωροφόρα και τις άλλες καλλιέργειες και τις φορτωμένες πορτοκαλιές τώρα τον Δεκέμβριο. Πέρα, στα αριστερά της αναπτυσσόμενης κωμόπολης Σελτζούκ (τουριστικό κέντρο της Εφέσου), διακρίνονται αμυδρά: το πελώριο Ίσα Μπέη Τζαμί του 1375 και στα δεξιά του ο χαμηλός λόφος Άγιος Θεολόγος (Αγιασολούκ) με τα ερείπια της ιουστινιάνεις βασιλικής του Ιωάννη του Ευαγγελιστή, ενώ πάνω τους ορθώνεται το περίοπτο βυζαντινό Κάστρο, που φρουρούσε τα ενδότερα, τις επικοινωνίες με τη Σμύρνη και τις άλλες πολιτείες της Ιωνίας, της Καρίας, της Φρυγίας, και επόπτευε από ψηλά το Ανατολικό Αιγαίο. Στο βάθος: οι λόφοι στα Β και ΒΑ της περιοχής της Εφέσου.
>>>>>>>>>>>>> Βλέπε και Συνοδευτικό Υλικό
Χρόνος λήψης
16/12/2000
Πρωτότυπο
Ναι
Πηγή
Αρχείο ΑΠΑΝ
© ΑΠΑΝ
Ναι
Έγχρωμη
Ναι
Λέξεις - Κλειδιά
Βυζαντινή Έφεσος.
Ιωνία.
Κάστρο.
Μικρά Ασία / Ασιατική Τουρκία.
Οπωροφόρα δέντρα.