Biel, Tan, Χλωρίδα της Σαμοθράκης (2014)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Biel, Tan, Χλωρίδα της Σαμοθράκης (2014)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Βιβλίο

Burkhard Biel, Kit Tan, Η Χλωρίδα της Σαμοθράκης, Διονύσης Μέρμυγκας (μτφρ), (εκδόσεις Μίλητος και Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Αθήνα 2014)

Συλλογικό έργο
Ναι
ISBN / ISSN
ISBN: 978-960-464-600-5
Στοιχεία

Παρουσιάζεται ο ανεκτίμητος βοτανικός θησαυρός της Σαμοθράκης. Οι 228 σελίδες της έκδοσης είναι πλούσια εικονογραφημένες με 260 έγχρωμες φωτογραφίες ανώτερων φυτών, βρυοφύτων, φυκών, λειχήνων, καθώς και τοπίων και αρχαιοτήτων.
Δίνεται ένας κατάλογος των αγγειοφύτων της Σαμοθράκης και απαριθμούνται συνολικά 1.441 αυτόχθονα και εγκλιματισμένα είδη αγγειοφύτων, που ανήκουν σε 559 γένη και 123 οικογένειες, και καταγράφεται ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ή γίνεται βιβλιογραφική αναφορά για κάθε αγγειόφυτο. Το ίδιο ισχύει και για τους καταλόγους των βρυοφύτων και των λειχήνων. Επίσης, παρουσιάζονται χάρτες εξάπλωσης για 30 είδη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε 18 είδη και υποείδη, τα οποία έχουν δημοσιευτεί ως τοπικά ενδημικά. Τέλος, στην έκδοση επισημαίνονται ορισμένες χλωριδικές περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με τις τωρινές και πιθανές μελλοντικές απειλές και αναφέρονται τα απαραίτητα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη διαφύλαξη και την προστασία αυτών των περιοχών.
Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τον Διονύση Μέρμυγκα, υπεύθυνο του Εργαστηρίου Βοτανικής του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η έκδοση κυκλοφορεί και στα αγγλικά με τίτλο “Flora of Samothraki”. Σκληρό εξώφυλλο (διαστάσεις 21 Χ 29)

Λέξεις - κλειδιά
Αιγαίο ΒΑ.
Αιγαίο, φυσικό περιβάλλον.
Άνθη / λουλούδια.
Βοτανολογία.
Ελληνική χλωρίδα.
Θρακικές Σποράδες.
Θρακικό Αρχιπέλαγος.
Σαμοθράκη.
Φυσικές καταστροφές.
Φυσικό περιβάλλον.
Φυτά.
Χλωρίδα.