Strid, Tan, Ελληνικά Αγριολούλουδα (2009)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Strid, Tan, Ελληνικά Αγριολούλουδα (2009)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Λεύκωμα

Peter Raven, Arne Strid, Kit Tan, Νίκη Γουλανδρή, Ελληνικά Αγριολούλουδα, Διονύσης Μέρμυγκας (μτφρ), (εκδόσεις Μίλητος και Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Αθήνα 2009)

Συλλογικό έργο
Ναι
ISBN / ISSN
ISBN: 978-960-464-106-2
Στοιχεία
Το λεύκωμα περιλαμβάνει 130 έγχρωμες αναπαραστάσεις ειδών της ελληνικής χλωρίδας, σε φυσικό μέγεθος (διαστάσεις: 27 x 37 εκ.), ζωγραφισμένων εκ του φυσικού από τη διακεκριμένη βοτανική ζωγράφο Νίκη Α. Γουλανδρή, πρόεδρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Έχουν περιληφθεί ορισμένες από τις ζωγραφικές αναπαραστάσεις της πρώτης αγγλικής έκδοσης του 1968 και πολλές νέες, καθώς και αναθεωρημένα κείμενα τα οποία συνοδεύουν κάθε ζωγραφιά· πρόκειται για τη βοτανική περιγραφή κάθε φυτού και τη γεωγραφική εξάπλωσή του στον ελληνικό χώρο.
Η ανανεωμένη β΄ έκδοση αυτού του ξεχωριστού λευκώματος έγινε το 2009 εν όψει και του διεθνούς έτους βιοποικιλότητας, που είχε οριστεί για το 2010. Με αυτή την ευκαιρία, τη νέα έκδοση προλόγισε ο Αμερικανός βοτανολόγος Πίτερ Ρέιβεν (Peter Hamilton Raven), γνωστός και πολυβραβευμένος για τους αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Ο Arne Strid, καθηγητής Βοτανικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, και η Kit Tan, αναπλ. καθηγήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο, έγραψαν τα κείμενα. Η προσαρμογή από τα αγγλικά και η μετάφραση είναι του Διονύση Μέρμυγκα. Σελίδες Ι-XXXVII, 1-256. Κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα με τίτλο “Wild Flowers of Greece” (2009), μια έκδοση που συνέβαλλε στην προβολή της ελληνικής χλωρίδας στο ευρύτερο διεθνές κοινό.
Λέξεις - κλειδιά
Αιγαίο.
Αιγαίο, φυσικό περιβάλλον.
Άνθη / λουλούδια.
Βοτανολογία.
Βουνά.
Ελλάδα.
Ελληνική χλωρίδα.
Ζωγραφικός πίνακας.
Ιόνιο Πέλαγος.
Φυσικό περιβάλλον.
Φυτά.
Χλωρίδα.