Δημητρακόπουλος, Ιωαννίδης, Ερπετά της Ελλάδας και της Κύπρου (2002)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Δημητρακόπουλος, Ιωαννίδης, Ερπετά της Ελλάδας και της Κύπρου (2002)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Βιβλίο

Αχιλλέας Δημητρακόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Ερπετά της Ελλάδας και της Κύπρου, (εκδόσεις ΚΟΑΝ και Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Αθήνα 2002)

Συλλογικό έργο
Ναι
ISBN / ISSN
ISBN: 978-960-7895202
Στοιχεία
Όπως γράφει στον Πρόλογο ο Άγγελος Γουλανδρής, ιδρυτής του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: «Η έκδοση αυτή αποτελεί την πρώτη συστηματική καταγραφή του συνόλου των ερπετών που συναντώνται στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο Αχιλλέας Δημητρακόπουλος και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ύστερα από μακροχρόνια μελέτη, συγκέντρωσαν το υλικό του βιβλίου που είναι το πρώτο εγχειρίδιο αναγνώρισης των ερπετών στις δύο χώρες». Περιλαμβάνονται 39 πίνακες αναγνώρισης των ειδών, 110 έγχρωμες φωτογραφίες ερπετών –ορισμένα από τα οποία είναι σπάνια–, καθώς και βιοτόπων, πολλά λεπτομερή σχέδια εντός κειμένου, καθώς και γλωσσάρι. Καταγράφονται οι περισσότερες από τις τοπικές ονομασίες, πολλές από τις οποίες έχουν τη ρίζα τους στην αρχαία ελληνική γλώσσα, και αναφέρονται πολλές από τις παραδόσεις του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου σχετικά με τα ερπετά. Στο δεύτερο μέρος «Τα ερπετά τη Κύπρου» ένα από τα κεφάλαια αναφέρεται στα «Ερπετά της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής που συναντώνται στην Κύπρο.
Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στον επιστήμονα και τον φυσιολάτρη όσο και στο ευρύ κοινό. Μέσα από το πλούσιο εικονογραφικό υλικό ο αναγνώστης μυείται σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό, και για πολλούς παρεξηγημένο, κόσμο της φυσικής μας κληρονομιάς. Σύνολο σελ. 280 (24 x 17)
Λέξεις - κλειδιά
Αιγαίο.
Ανατολική Μεσόγειος.
Ελλάδα.
Ερπετό, ερπετά.
Κύπρος.
Μέση Ανατολή.
Φυσικό περιβάλλον.