Maier, Χατζησάββας, et al, Οδηγός Παλαιπάφου (2007)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Maier, Χατζησάββας, et al, Οδηγός Παλαιπάφου (2007)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Αρχαιολογικός Οδηγός

Franz Georg Maier, Σοφοκλής Χατζησάββας, Marie-Louise von Wartburg, Οδηγός Παλαιπάφου (Κούκλια), Ιουλία Σκουνάκη (μτφρ), (Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία 2007)

Συλλογικό έργο
Ναι
ISBN / ISSN
ISBN 978-9963-42-846-5
Στοιχεία
Η έκδοση αποτελεί μέρος μίας σειράς εικονογραφημένων οδηγών για τα αρχαία μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου.
Η Παλαίπαφος, έδρα των ιερέων-βασιλέων που ήταν γνωστοί με το όνομα Κινυράδες, αποτελεί το μοναδικό σημαντικό αστικό κέντρο στη νοτιοδυτική Κύπρο από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους. Έργο του καθηγητή F. G. Maier, Hon FSA (ανασκαφέα του αρχαιολογικού χώρου στα Κούκλια από το 1952), με δύο συμβολές του Σ. Χατζησάββα και της M.-L. von Wartburg, FSA, παρακολουθεί την ιστορία της Παλαιπάφου σχεδόν επί πέντε χιλιετίες, από τη Χαλκολιθική Εποχή ως τις μέρες μας, και περιγράφει καταλεπτώς όλα τα μνημεία που σώζονται στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιπάφου (σημ. Κούκλια). Εκτός από το Ιερό της Αφροδίτης, στα μνημεία αυτά συγκαταλέγονται και δύο μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι: το κεκλιμένο επίπεδο που κατασκεύασαν οι Πέρσες στην πλευρά της Βορειοανατολικής Πύλης κατά την πολιορκία της πόλης και οι εξαιρετικά καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές εγκαταστάσεις για την επεξεργασία της ζάχαρης στη θέση Κούκλια-Σταυρός. Η Παλαίπαφος περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. (Από την ιστοσελίδα του ΜΙΕΤ) Μαλακό εξώφυλλο (21x17 εκ.), 118 σ.
Λέξεις - κλειδιά
Αγγείο / Δοχείο.
Ανασκαφές.
Ανασκαφικά ευρήματα.
Αρχαϊκή εποχή.
Αφροδίτη.
Βυζαντινή εποχή.
Γεωμετρική περίοδος.
Ελαιοτριβείο.
Ελληνιστική εποχή.
Εποχή Χαλκού.
Κλασική εποχή.
Κοσμήματα.
Κύπρος.
Όπλα, οπλισμός.
Ρωμαϊκή εποχή.
Σχέδια, όψεις.
Τοιχογραφία.
Φωτογραφικά Αρχεία.