Koder, «Καθημερινή διατροφή στο Βυζάντιο» (2005)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Koder, «Καθημερινή διατροφή στο Βυζάντιο» (2005)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Άρθρο σε βιβλίο

Johannes Koder, «Η καθημερινή διατροφή στο Βυζάντιο με βάση τις πηγές» Βυζαντινών Διατροφή / Food in Byzantium (2005) σσ. 17-30

Στοιχεία
Ένα από τα εννέα άρθρα που περιλαμβάνονται στην έκδοση των Πρακτικών Ημερίδας με θέμα «Περί της διατροφής στο Βυζάντιο» (Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 4 Νοεμβρίου 2001) / “On Food in Byzantium” (Thessaloniki, Museum of Byzantine Culture, 4 November 2001). Συνοδεύεται από Σημειώσεις σσ. 27-30 και πολύ σύντομη αγγλική Περίληψη σ. 30. Περιέχει ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό (C, BW φωτ), αναλυτικές πληροφορίες για την προέλευσή του οποίου ο αναγνώστης μπορεί να βρει στις σσ. 198-199 του βιβλίου.
Λέξεις - κλειδιά
Βυζαντινές πηγές.
Βυζαντινή εποχή.
Βυζαντινή κοινωνία.
Βυζάντιο.
Γαλακτοκομικά προϊόντα.
Διατροφή.
Διατροφικός πολιτισμός.
Επαρχικόν βιβλίον.
Θεόδωρος Πρόδρομος, Πτωχοπρόδρομος.
Κτηνοτροφικά προϊόντα.
Λαχανικά.
Μπαχαρικά.
Νερό.
Νηστεία, νηστήσιμα.
Οίκος, οικογένεια.
Οίνος / κρασί.
Παύλος ο Αιγινίτης, ιατρός.
Τρόφιμα.
Ψάρια – θαλασσινά.
Ψωμί / άρτος.