Αναγνωστάκης, «Διατροφικές αντιλήψεις» (2005)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Αναγνωστάκης, «Διατροφικές αντιλήψεις» (2005)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Άρθρο σε βιβλίο

Ηλίας Αναγνωστάκης, «Τροφικές δηλητηριάσεις στο Βυζάντιο». «Διατροφικές αντιλήψεις και συμπεριφορές (6ος-11ος αι.)» Βυζαντινών Διατροφή / Food in Byzantium (2005) σσ. 61-110

Στοιχεία
Ένα από τα εννέα άρθρα που περιλαμβάνονται στη έκδοση των Πρακτικών Ημερίδας με θέμα «Περί της διατροφής στο Βυζάντιο» (Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 4 Νοεμβρίου 2001) / “On Food in Byzantium” (Thessaloniki, Museum of Byzantine Culture, 4 November 2001). Συνοδεύεται από Σημειώσεις σσ. 95-108 και αγγλική Περίληψη σσ. 109-110. Περιέχει ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό (C φωτ), αναλυτικές πληροφορίες για την προέλευσή του οποίου ο αναγνώστης μπορεί να βρει στις σσ. 198-199 της έκδοσης.
Λέξεις - κλειδιά
Βυζαντινή εποχή.
Βυζαντινή κοινωνία.
Βυζάντιο.
Γαλακτοκομικά προϊόντα.
Γαλάτες, Ανατολία / Μικρά Ασία.
Γαληνός, έργα.
Διατροφή.
Διατροφικός πολιτισμός.
Επαρχικόν βιβλίον.
Θεόδωρος ο Συκεώτης, άγιος.
Ιπποκράτης, έργα.
Κτηνοτροφικά προϊόντα.
Λάζαρος ο Γαλησιώτης, όσιος.
Μανιτάρια.
Μεσοβυζαντινή περίοδος.
Μικρά Ασία / Ασιατική Τουρκία.
Νερό.
Οίνος / κρασί.
Πανδοχεία, καπηλειά.
Προκόπιος, ΑΝ.
Προκόπιος, ΥΠ.
Πρωτοβυζαντινή περίοδος.
Τροφικές δηλητηριάσεις.
Ψάρια – θαλασσινά.