Σκουτέρη-Διδασκάλου, «Μαγειρέματα» (2005)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Σκουτέρη-Διδασκάλου, «Μαγειρέματα» (2005)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Άρθρο σε βιβλίο

Ελεονώρα Σκουτέρη-Διδασκάλου, «Βυζαντινά μαγειρέματα ή η ξενισμένη γεύση ενός μαρουλόφυλλου» Βυζαντινών Διατροφή / Food in Byzantium (2005) σσ. 175-196

Στοιχεία
Ένα από τα εννέα άρθρα που περιλαμβάνονται στην έκδοση των Πρακτικών Ημερίδας με θέμα «Περί της διατροφής στο Βυζάντιο» (Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 4 Νοεμβρίου 2001) / “On Food in Byzantium” (Thessaloniki, Museum of Byzantine Culture, 4 November 2001). Συνοδεύεται από Σημειώσεις σσ. 191-192, Βιβλιογραφία σσ. 193-195, αγγλική Περίληψη σ. 196 και ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό (C, BW φωτ).
Λέξεις - κλειδιά
Βυζαντινή εποχή.
Βυζάντιο.
Γυναίκες.
Διατροφή.
Διατροφικός πολιτισμός.
Εθνολογία.
Ελλάδα.
Ήθη, έθιμα.
Ιδεολογία.
Καθημερινή ζωή.
Λαχανικά.
Μαγειρική.
Οίκος, οικογένεια.
Παραδοσιακοί κώδικες.
Παραμύθια.
Σύγχρονη εποχή.
Τρόφιμα.
Φυτά.