Cheynet, «Produits alimentaires» (2005)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Cheynet, «Produits alimentaires» (2005)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Άρθρο σε βιβλίο

Jean-Claude Cheynet, «La valeur marchand des produits alimentaires dans l’ Empire byzantin» Βυζαντινών Διατροφή / Food in Byzantium (2005) σσ. 31-46

Στοιχεία
«Η εμπορική αξία των προϊόντων διατροφής στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία» (στα γαλλικά) είναι το θέμα της εισήγησης, η οποία περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Ημερίδας με θέμα «Περί της διατροφής στο Βυζάντιο» (Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 4 Νοεμβρίου 2001) / “On Food in Byzantium” (Thessaloniki, Museum of Byzantine Culture, 4 November 2001). Συνοδεύεται από Σημειώσεις σσ. 43-45 και σύντομη ελληνική Περίληψη σ. 46. Περιέχει φωτογραφικό υλικό (C, BW φωτ), αναλυτικές πληροφορίες για την προέλευσή του οποίου υπάρχουν στις σσ. 198-199 του βιβλίου.
Λέξεις - κλειδιά
Βιθυνία.
Βυζαντινή εποχή.
Βυζαντινή οικονομία.
Βυζάντιο.
Γαλακτοκομικά προϊόντα.
Διατροφή.
Διατροφικός πολιτισμός.
Ελαιόλαδο / λάδι.
Εμπορικές αξίες – τιμές.
Εμπόριο.
Επαρχικόν βιβλίον.
Επισιτισμός.
Θεσσαλονίκη.
Καθημερινή ζωή.
Κτηνοτροφικά προϊόντα.
Κωνσταντινούπολις / Κωνσταντινούπολη / Πόλις / Πόλη.
Μέτρα και σταθμά.
Μοναστήρια.
Οίνος / κρασί.
Παλαιολόγοι.
Σιτεμπόριο.
Σιτηρά.
Τρόφιμα.
Ψάρια – θαλασσινά.
Ψωμί / άρτος.