Οι οκτώ επαρχίες του Νομού Σαράντα Εκκλησιών (2013)
[Χάρτες]

MAP-THR-KIRK-066.jpg
Τίτλος χάρτη
Οι οκτώ επαρχίες του Νομού Σαράντα Εκκλησιών (2013)
Είδος
Είδος
Πολιτικός.
Είδος
Σκαρίφημα.
Περιγραφή
Στο χαρτογραφικό σκαρίφημα του Νομού Σαράντα Εκκλησιών / τουρκ. Kırklareli ili έχουν τοποθετηθεί οι οκτώ επαρχίες (σε αποχρώσεις του καφέ, ώστε να ξεχωρίζουν μεταξύ τους) κι έχει γραφτεί το σύγχρονο τουρκικό όνομα, μαζί με το παλαιό ελληνικό. Η λέξη Επαρχία είναι στα ελληνικά και τα αγγλικά (District).
Αυτός ο Νομός της Ευρωπαϊκής Τουρκίας (Ανατολικής Θράκης) συνορεύει με τη Βουλγαρία στα βόρεια και με τους νομούς Αδριανουπόλεως / Edirne ili στα δυτικά και Ραιδεστού / Tekirdağ ili στα νότια, ενώ στα ανατολικά βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα / Karadeniz .
Οι οκτώ επαρχίες (από Βορρά προς Νότο) είναι:
η ορεινότατη συνοριακή Επαρχία Κοφκάζ / Kofçaz ilçesi, η Επαρχία Σαράντα Εκκλησιών / Κιρκλάρελι Μερκεζί / Kırklareli Merkezi ilçesi (όπου και η έδρα του Νομού), η πεδινή Επαρχία Μπαμπάεσκί / Babaeski ilçesi, η μικρή σε έκταση Επαρχία Πεχλιβάνκιοϊ / Pehlivanköy ilçesi και η Επαρχία Λουλέ Μπουργκάζ / Lüleburgaz ilçesi.
Στο κέντρο: η ημιορεινή Επαρχία Μπουνάρ Χισάρ (ή Βρύσης) / Pınarhisar ilçesi.
Στα ανατολικά: η Επαρχία Βιζύης / Vize ilçesi, που φθάνει ως τη θάλασσα, όπως και η ορεινή Επαρχία Σαμακόβου (ή και Σαμμακόβου) / Demirköy ilçesi, με τα καταπληκτικά δάση που προεκτείνονται στα βουλγαρικά εδάφη.
Έτος έκδοσης
2013
Γλώσσες
Ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά
© ΑΠΑΝ
Ναι
Λέξεις - Κλειδιά
Ανατολική Θράκη / Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Βιζύη / Vize.
Βουλγαρία.
Μαύρη Θάλασσα, δυτικά παράλια.
Σαράντα Εκκλησιές / Κιρκλαρελί / Kırklareli.
Σύγχρονη εποχή.
Χάρτης.