Saouaf, Alep (c. 1983)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Saouaf, Alep (c. 1983)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Αρχαιολογικός Οδηγός

Soubhi Saouaf, Alep ; Son histoire, sa citadelle, ses monuments antiques et son musée. Guide des visiteurs Quatrième édition (revue et augmentée) (Alep c. 1983)

Στοιχεία

Ένας εξαιρετικός οδηγός του Χαλεπιού, γραμμένος με μεγάλη επιμέλεια από τον Σουμπί Σαουάφ, πρώην ανώτατο τεχνικό υπεύθυνο της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων και Μουσείων και τεχνικό σύμβουλο της Αρχαιολογικής Εταιρείας του Χαλεπιού. Περιλαμβάνει την συνοπτική ιστορία της συριακής μεγαλούπολης, τον θρησκευτικό, κοινωνικό, εμπορικό και καλλιτεχνικό της βίο, κι ένα προς ένα τα μνημεία, τα αρχοντικά και όλα τα σημεία που πρέπει να επισκεφθεί ένας περιηγητής (εκείνης της εποχής, όταν όσοι ταξίδευαν στη Συρία αφιέρωναν τουλάχιστον μία εβδομάδα για να απολαύσουν το Χαλέπι).

Σχετικά με το πλουσιότατο Μουσείο, ο ΣΣ αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου σσ. 202-297, όπου αναφέρεται συνοπτικά και στην ιστορία κάθε περιοχής από την οποία προέρχονται τα εκθέματα (προϊστορικές θέσεις πχ Μαρί, αραμαϊκά ιερά κλπ). Στη σ. 298 παρουσιάζονται τρεις από τους μεγαλύτερους συλλέκτες αρχαιοτήτων. Συνοπτική Βιβλιογραφία / Bibliographie sommaire σσ. 303. Σύνολο σελ. 304 (μαλακό εξώφυλλο). Πολλές (BW) φωτ συνοδεύουν το κείμενο, αλλά οι περισσότερες είναι κακά τυπωμένες.

>>>> Δείτε και Συνοδευτικό Υλικό
Λέξεις - κλειδιά
Αγιουβίδες, δυναστεία / Ayyubids.
Αγορά σκεπαστή.
Αγορές / παζάρια.
Ανατολικές λατρείες.
Αντιόχεια / Αντάκια.
Αρχαιολογικό Μουσείο.
Αρχαιότητες.
Γαλλική Εντολή / Mandat Français.
Διπλωμάτες.
Επιγραφή, επιγραφές.
Ισλαμικό μνημείο.
Κάστρο.
Λουτρό.
Μαμελούκοι.
Μαυσωλείο.
Μεντρεσέδες / μαντρασά.
Μεσαιωνική εποχή.
Μέση Ανατολή.
Οθωμανική εποχή.
Οίκος, οικογένεια.
Οχυρώσεις.
Παραδοσιακά επαγγέλματα.
Προϊστορική τέχνη.
Πρωτοβυζαντινά κτίσματα.
Πύλη, πύλες.
Συρία ΒΔ.
Σχέδια, όψεις.
Τζαμί.
Τζαμί της Παρασκευής.
Χαλέπι / Aleppo / Haleb.
Χαλιφάτο.
Χάμα / Επιφάνεια Συρίας / Hama.
Χάνι, χάνια.
Χριστιανοί Ανατολής.