Τρία χριστιανικά μοναστήρια στον συριακό Αντιλίβανο
[Χάρτες]

MAP_S_ANTILEB_Monast.jpg
Τίτλος χάρτη
Τρία χριστιανικά μοναστήρια στον συριακό Αντιλίβανο
Είδος
Είδος
Γεωμορφολογικός.
Είδος
Διοικητικός.
Περιγραφή
Σε τμήμα του διοικητικού χάρτη της Συρίας σημειώνονται με κόκκινο τα όρια του Κυβερνείου της ευρύτερης Δαμασκού / Muhafazat Rif Dimashq. Το Κυβερνείο περιλαμβάνει στα δυτικά του και το μεγαλύτερο τμήμα του συριακού Αντιλιβάνου, της άνυδρης και αφιλόξενης οροσειράς που ανήκει στα κράτη Λίβανος και Συρία.
Με σταυρό έχουν σημειωθεί τα τρία ορεινά χωριά του Αντιλιβάνου των οποίων ο πληθυσμός ήταν στην πλειονότητα χριστιανικός (κυρίως Ορθόδοξος) και όπου βρίσκονται τρία ιστορικά μοναστήρια της περιοχής: Σ = Σεντνάγια, όπου και η Μονή της Θεοτόκου, Μ = Μααλούλα, όπου και η Μονή της Αγίας Θέκλας, Κ = Καρά (πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο Δαμασκός – Χομς), όπου και η Μονή του Αγίου Ιακώβ / Μαρ Γιακούμπ.
Η Σεντνάγια (ΒΔ της Δαμασκού) βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μ. και η Μονή στα 1.500 μ. Η Μααλούλα σε υψόμετρο 1.720 μ. και το κεφαλοχώρι Καρά (95 χλμ Β της Δαμασκού) στα 1.280 μ. Όλα τα χωριά αντικρίζουν από ψηλά την έρημο της Συρίας, που εκτείνεται στα ανατολικά του Αντιλιβάνου, ενώ απέχουν ελάχιστα από τα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, μια περιοχή ανέκαθεν ανεξέλεγκτη που κλείνει την ανατολική πλευρά της Κοιλάδας της Μπεκάα.
Έτος έκδοσης
2014
Γλώσσες
Ελληνικά
Λέξεις - Κλειδιά
Αντιλίβανος.
Δαμασκός.
Μοναστήρια.
Συρία.