Τα ΝΕΑ της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (31 Ιουλ. 2020)
[Σημειώσεις Πανοράματος]

Συντομογραφία
Τα ΝΕΑ της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (31 Ιουλ. 2020)
Συγγραφέας
ΑΠΑΝ
Τίτλος
Πολιτιστική Εταιρεία Πανόραμα και Αρχείο, Ιούλιος 2020
Αριθμός σελίδων
17
© ΑΠΑΝ
Ναι
Περιεχόμενο
Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο του δίσεκτου και πανδημικού 2020, πολλά νέα για δραστηριότητες δεν είχαμε ώστε να ενημερώσουμε ηλεκτρονικά συνδρομητές, μέλη και φίλους. Οπότε, μας δόθηκε η ευκαιρία να γράψουμε δύο άρθρα, ένα για το προϊστορικό Ναυάγιο των Ιμίων στον Αργολικό κόλπο και τα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο των Σπετσών (στις σσ. 1-4) και ένα για άρθρο για τη φονταμενταλιστική ισλαμοποίηση της Τουρκίας τα τελευταία 15-18 χρόνια (σσ. 5-10), όπου κάνουμε και πολλές παραπομπές σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας. Αφορμή: η προεδρική απόφαση για τη μετετράπη του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Εδώ συμπεριλάβαμε και την αναδημοσίευση ενός άρθρου του Άγγελου Συρίγου, αν. καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και βουλευτή της Ν.Δ, στο οποίο δίνονται πάρα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το θέμα (σσ. 8-10).
Κατά άλλα, παραπέμπουμε τους συνδρομητές και φίλους στο πλουσιότατο Αρχείο μας, κάνοντας για διευκόλυνσή τους ορισμένες επιλογές, μεταξύ των οποίων: «Χαράγματα ναυπηγικής και πίστης» βίντεο από τη Λίμνη Ευβοίας και «Περιήγηση στα βυζαντινά της Νάξου, μέρος Α΄» (και τα δύο στο Οπτικοακουστικό υλικό), «Βυζαντινή Κινστέρνα του Αέτιου», «Βυζαντινή Κινστέρνα του Άσπαρος» και «Βυζαντινή Κινστέρνα ‘Φιλνταμί’» και οι τρεις στην Κ/Πολη και άλλα (που θα βρείτε με τις συνδέσεις τους στις σσ. 11-13. Ακολουθούν δύο ταξιδιωτικά προγράμματα για το φθινόπωρο του 2020 (ναι, τόση αισιοδοξά!): Μινωική Κρήτη και ΝΔ Πελοπόννησος (Πύλος, Μεθώνη, Μεσσήνη, Καλαμάτα).
>>>>> Μπορείτε κι εσείς να συνδεθείτε με τα παραπάνω θέματα μέσα από αυτό το κείμενο των Νέων. Είναι ένας εύκολος τρόπος σύνδεσης με μερικές από τις επιλογές μας.
Λέξεις - Κλειδιά
Άγκυρα, πρωτεύουσα.
Αργολίδα.
Αρχαιολογία.
Βυζαντινά μνημεία.
Εικοστός πρώτος αιώνας.
Εποχή Χαλκού.
Εύβοια.
Ιστιοφόρα.
Κινστέρνες / Δεξαμενές.
Κύπρος.
Κωνσταντινούπολη, ύδρευση.
Μουσεία.
Νάξος.
Ναυάγιο.
Πολιτιστική Εταιρεία Πανόραμα.
Σεφέρης Γιώργος.
Σπέτσες.
Σύγχρονη εποχή.
Τουρκική πολιτική.
Φονταμενταλισμός.