Δορυφορική εικόνα της ευρύτερης Κωνσταντινούπολης, ευρωπαϊκής και ασιατικής, το 2020
[Χάρτες]

MAP_TI_SAT_Gr_2020b.jpg
Τίτλος χάρτη
Δορυφορική εικόνα της ευρύτερης Κωνσταντινούπολης, ευρωπαϊκής και ασιατικής, το 2020
Περιγραφή
Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Μητροπολιτικού Δήμου Κ/Πολεως (τουρκ. İBB) από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, όπου και τα εννέα Πριγκηπόννησα κοντά στην ασιατική ακτή, έως τη Μαύρη Θάλασσα. Δεν περιλαμβάνονται οι δυτικότεροι ευρωπαϊκοί δήμοι (πχ της Σηλυβρίας) και οι πιο απομακρυσμένοι δήμοι της ασιατικής πλευράς (πχ της Χηλής). Όλα τα πράσινα είναι τα άκτιστα ακόμα τμήματα του Μητροπολιτικού Δήμου, ενώ το πυκνοκατοικημένο πολεοδομικό συγκρότημα (το μπεζ-ροζ χρώμα) επεκτείνεται συνεχώς, καταβροχθίζοντας το θρακικό φυσικό περιβάλλον (στην ευρωπαϊκή πλευρά) και το ασιατικό με την πυκνότατη βλάστηση της μικρασιατικής Βιθυνίας.
Μέσα στο περίγραμμα: η ιστορική Κ/Πολη, βυζαντινή και οθωμανική, ευρωπαϊκή και ασιατική. Διακρίνεται πεντακάθαρα το βυζαντινό τρίγωνο, δηλαδή η εντός των τειχών βυζαντινή πρωτεύουσα (Δήμος Φάτιχ), ο Κεράτιος κόλπος και η περιοχή του Πέρα, αλλά και η Πρώτη Γέφυρα του Βοσπόρου, που εγκαινιάστηκε το 1973 (Δήμος Μπέιογλου και Μπεσίκτας). Στην απέναντι πλευρά, εντός περιγράμματος: η περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος / Καντίκιοϊ και του Δήμου Σκούταρι.
Στην πάνω αριστερή πλευρά του χάρτη, κατά μήκος της μαυροθαλασσίτικης ακτής: διακρίνεται από τον δορυφόρο το πελώριο νέο Αεροδρόμιο της Τουρκίας (τουρκ. İstanbul Havalimanı) που το σημειώσαμε με: Ν Αερ. Εγκαινιάστηκε στις 29 Οκτ. του 2018 και καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του επαρχιακού Δήμου Αρναβούτκιοϊ / Arnavutköy. Μέσω νέων αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας, ο αερολιμένας συνδέεται με όλη την Αν. Θράκη / Ευρωπαϊκή Τουρκία και με όλες τις ευρωπαϊκές εισόδους των κεντρικών δήμων της Κ/Πολης, ενώ μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου Ε7 και της Τρίτης Γέφυρας του Βοσπόρου (που διακρίνονται εδώ) το Αεροδρόμιο και όλη η Ευρωπαϊκή Τουρκία συνδέονται με την ασιατική πλευρά της Κ/Πολης και όλη την Ασιατική Τουρκία.
>>>>>>>>>>>>>>>>>> Πατώντας πάνω στον χάρτη, θα μεγεθυνθεί σε μεγάλο βαθμό <<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Σειρά χάρτη
Κ/Πολη δορυφορικές λήψεις / Satellite views of Istanbul
Έτος έκδοσης
2020
Γλώσσες
Ελληνικά (ελάχιστες προσθήκες από το ΑΠΑΝ)
Λέξεις - Κλειδιά
Ασιατική Κωνσταντινούπολη.
Βιθυνία.
Βόσπορος.
Γέφυρα.
Δάση.
Εικοστός πρώτος αιώνας.
Θάλασσα του Μαρμαρά / Προποντίδα.
Κεράτιος κόλπος.
Κωνσταντινούπολη / Πόλη / Ιστανμπούλ.
Μαύρη Θάλασσα, δυτικά παράλια.
Μαύρη Θάλασσα, τουρκικά παράλια.
Πόλη, θρακικά προάστια.
Πριγκηπόννησα.
Υποδομές.