Αναγνωστάκης, Παπαμαστοράκης, “On Banquets” (2005)
[Βιβλιογραφία]

Συντομογραφία
Αναγνωστάκης, Παπαμαστοράκης, “On Banquets” (2005)
Μορφή Εντύπου / Δημοσιεύματος
Άρθρο σε βιβλίο

Ηλίας Αναγνωστάκης, Τίτος Παπαμαστοράκης, “‘… and Radishes for Appetizers’. On Banquets, Radishes, and Wine” Βυζαντινών Διατροφή / Food in Byzantium (2005) σσ. 147-174

Στοιχεία
Ένα από τα εννέα άρθρα που περιλαμβάνονται στην έκδοση των Πρακτικών Ημερίδας με θέμα «Περί της διατροφής στο Βυζάντιο» (Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 4 Νοεμβρίου 2001) / “On Food in Byzantium” (Thessaloniki, Museum of Byzantine Culture, 4 November 2001). Το άρθρο «Και ραπανάκια για την όρεξη…» συνοδεύεται από Σημειώσεις σσ. 167-172, ελληνική Περίληψη σσ. 173-174 και ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό (C, BW φωτ), για την προέλευσή του οποίου ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες στις σσ. 198-199 της έκδοσης.
Λέξεις - κλειδιά
Βυζαντινή εποχή.
Βυζαντινή κοινωνία.
Βυζαντινή τέχνη.
Βυζάντιο.
Διατροφή.
Διατροφικός πολιτισμός.
Καθημερινή ζωή.
Λαχανικά.
Μεσοβυζαντινή περίοδος.
Οινοποσία.
Οίνος / κρασί.
Ορεκτικά (διατροφή).
Ύστερη Βυζαντινή περίοδος.
Ψωμί / άρτος.